Aynı Gün İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır

Bilindiği gibi teknoloji her alanda inanılmaz gelişmeler göstermeye devam ediyor. Sağlık alanında ki gelişmeler de bunlardan bir tanesidir. Diş hekimliği alanında da teknolojiden çok fazla faydalanılmaktadır. İmplant işlemi genel olarak belli bir sürecin sonunda yapılabilen bir işlemdir. Ancak bugün gelinen noktada bir gün de,  bunu yapabilecek teknik bulunmaktadır. Hiç dişi olmayan hastalarda,  hareketli İmplant protez aynı gün yerleştirilerek,  aynı gün üzerine geçici protezi sabitlenebilmektedir.  Bu sonuç hızlı olmasına rağmen son derece sağlıklı ve başarılı bir uygulamadır. Bu süre içinde hasta en azından, protezi takılana kadar rahat etmiş oluyor. Yalnızca, gerçek İmplantlar takılana kadar geçen 3 aylık sürede beslenmesinde diyet uygulaması gerekiyor.

Aynı Gün İmplant Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Ağzında fazla eksik dişi bulunan kişilerde, beslenme sorunları ve sindirim sistemi sorunları yaşanmaktadır.  Dolayısıyla böyle durumlarda en hızlı biçimde dişlerine kavuşması için işlemlerin çok hızlı bir sürede yapılması gerekmektedir.  Eksik dişlerden dolayı zorluk çeken hastalar için,  en doğru çözüm implanttır.  Dental implant uygulaması,  hastanın gerçek dişleri kadar rahat sağlıklı ve fonksiyoneldir. Bu kadar kısa sürede yapılan implant vardır ve uygulanmaktadır.  Bu teknik All on four uygulamasıdır.  Bu uygulama dişi olmayan hastalarda belli açılarla yerleştirilen 4 adet implant yerleştirilerek yapılmaktadır. Aynı gün ise bu implantın üzerine geçici diş protezi yapılarak sabitlenmesi biçiminde yapılan bir tekniktir.  All on four tedavisi yapılacak olan hastalara,  öncesinde bir genel muayene yapılması gerekmektedir. Bunun için tomografi tetkiki istenerek,  hastanın implantlarının nasıl ve nereye takılacağı ayrıntılı olarak tespit edilmesi gerekmektedir.  Bu tedavi genellikle,  cerrahi ile birlikte yapılan bir işlemdir. Önceden planlanan tedavinin yapılacağı gün, hastaya 4 tane implant yerleştirilir. Aynı günde ise,  diş protezi implant üzerine yerleştirilir. 3 ay hasta bunları sorumsuz olarak kullanır ve bu geçici protezler 3 ay sonra sabit gerçek protezler ne değiştirilir.

All On Four Tekniği Hangi Hastalara Uygulanır?

Bu uygulama implantın yapılabileceği koşulların tamamına sahip olan hastalara uygulanmaktadır.  Yani kemik hacminin yeterli olması ve kemik erimesinin bulunmadığı kişilere yapılır.  İşlem sonrası implant üzerine yerleştirilen geçici diş protezi hemen takıldıktan sonra kullanılmaya başlanır.  Ancak implantlar kemiğin kaynaşma suresi olan 3 aylık dönemde hastanın tavsiye edilen bir diyet şekli ile beslenmesi de kesinlikle gerekmektedir.  Bu süre tamamlandıktan sonra ise kalıcı sürekli protezi  takılarak normal beslenme düzenine geçebilir. Yaklaşık 10 yıldır All on Four yöntemi, uygun olan hastalara başarıyla uygulanmaktadır. Bu diş hekimliğinde kısa sürede çözüm üretmek anlamında ekonomik bir uygulamadır.  Aynı zamanda hastasının uzun süre rahatsızlık çekeceğini düşünen diş hekimleri bu tekniği uygulayarak hastalarını iyileşme sürecine rahat ettirmeyi düşünmektedirler. Özellikle son yıllarda,  bilimsel ve teknolojik gelişmelerin artması implant konusunda da çok daha gelişmiş materyallerin kullanılmasını sağlamıştır.  Artık günümüzde diş eksikliği diye bir olgunun tarihe karıştığını söyleyebiliriz.  İmplantlar genel olarak tek diş eksikliklerinde veya iki taraftan birden fazla diş eksikliği olması durumunda veya tam dişsizlik durumunda da kesinlikle çözüm üreten bir uygulamadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Grefti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Lamina Diş Yapımı Hakkında Bilgi

Ortodonti Nedir?