Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Anneler bebeğinin diş çıkarma evresini asla unutmazlar. Yaşadıkları birçok belirtiyle bebek bunu her haliyle hisseder ve gösterir. Genel olarak belirli işaretler diş çıkardığının sinyallerini de vermektedir. Ama her bebekte görünen belirtilerin dereceleri farklılık gösterebilir.

Bebekler diş çıkarırken ağız içerisinde duyduğu ağrılardan kaynaklı huysuzluk en belirgin özelliğidir. Ağız içerisindeki sıvı miktarında artış olacağı için salya akıtma gözlemlenebilir. Bebek bu dönemde diş etlerinde oluşan kaşıma hissinden kaynaklı bulduğu her şeyi ağzına götürmeye meyillidir. 38.5 dereceyi gören bir ateş bu dönemde bebeğinize eşlik edebilir. Bu dönemde bazı çocuklarda görünen ishalde diş çıkarma belirtisi olabilir. Fakat 38.5 dereceyi geçen bir ateşe ishal eşlik ediyorsa ve ağız içinde enfeksiyon belirtili yaralar varsa bunu dişe yormak yerine bir çocuk hekimine mutlaka gösterilmedir.

Bazı bebeklerde diş etinde mavi morumsu sürme kistleri denilen şişliklerin görülmesi normaldir diş çıkarım evresinden sonra normale dönecektir. Ama normale dönmüyor ve sizi tedirgin ediyorsa bir pedodontist görmesinde yarar olacaktır.

 

Diş Kaçıncı Ayda Çıkar?

Genel olarak 4.ayda bebeklerde diş çıkarma ağlamaları başlamaktadır. Oral dönem dediğimiz eline aldığı her şeyi ağzına götürme istediği diş etlerinde oluşan kaşıntıyla artmaya başlayacak ve ağız içi sıvısının ağzına aldığı her şeye bıraktığını gözlemleyeceksiniz.

Bazı bebeklerde 4.ay öncesinde bu belirtiler başlar hatta diş çıkarabilir. Kişiye bağlı olarak değişen bu olguda mümkündür. Bu olasılık olduğu gibi 12.aya kadar çıkmayan dönem dönem belirtilerin sıklaştığı ama dişin çıkmadığı durumlarda gözlemlenebilir.

 

Bebeğimizin Diş Çıkarmak Üzere Olduğunu Nereden Anlarız?


·        Ağlama sıklıklarının artması ve aşırı sinir hali
·        Uykuda azalmalar ve bölünmelerle oluşan huysuzluklar
·        Salyanın artması
·        38.5 dereceyi gören ateş nöbetleri
·        Yanaklarda ve boyunda kızarıklık oluşması
·        Beslenme alışkanlığının değişmesi, iştahsızlık
·        Kaşıntıdan kaynaklı bulduğu nesneyi ağzına götürüp ısırma
·        Kulak bölgesinde eliyle oynamaya başlama

Daha detaylı bilgi için https://dentalsaglik.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Grefti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Lamina Diş Yapımı Hakkında Bilgi

Ortodonti Nedir?