İmplant Taktırmanın Faydaları Zararları

zirkonyum diş tedavisi Hayatta yaşanabilecek en kötü deneyimlerden biri dişlerimizden birini yada birkaçını kaybetmektir. Diş kaybetme sorunlarının altında pek çok farklı sebep yatıyor olabilir. Olası kaza durumları, yaşlanmaya bağlı oluşan diş kayıpları , doğru ağız ve diş bakımının yapılmamasından kaynaklı diş kayıpları olarak sıralanabilinir.

İmplant Tedavilerinin Faydaları

Diş implantı Sağlıklı dişlere sahip olmak, kendimizi iyi hissetmek ve iyi bir fiziksel görünüme sahip olmak adına oldukça önemlidir. Diş yapımızda olası sorunlar yaşadığımızda toplum içinde tedirgin konuşur, gülerken temkinli davranır ve sürekli insanların hakkınızda ne düşündüğünü anlamaya çalışarak kendinizi kötü hissedersiniz. Bu noktada implant çözümleri en doğru çözümlerdir.

Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmanın yolu sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçiyor. Bu aşamada dişlerimiz yediğimiz yiyecekleri doğru çiğnemek ve sindirebilmek adına çok önemlidir. Ağız içerisinde oluşmuş eksik dişler, doğru sindirelemeyeceği için hazımsızlık sorunlarına neden olur. Bu noktada implantlar pek çok kişi için doğru çözümlerdir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir ?

İmplant tedavisini uygulanabilmesi için uzmanların genel uyarısı kişinin ağız ve çene yapısı gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir.  Tedavinizi implant için uygun olup olmadığını hekiminiz röntgen çekimi sonrası karar verecektir. Ayrıca şeker hastalarının ve düzenli kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin tedavi öncesi özel durumlarını mutlaka hekimleri ile paylaşmaları gerekir.

İmplant Sonrası Bunlara Dikkat Edin

İmplant sonrası ağrı ve şişlik oluşumunu engellemek için nelirli aralıklarla buz kompleksi yapmak gerekebilir.

Diş minesini zorlayacak sert ve kabuklu gıda tüketimlerinden bir süre uzak durulmalıdır.

Sigara ve alkol tüketmek iyileşme sürecini yavaşlatacağını gibi o bölgede yara oluşumuna neden olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Grefti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Lamina Diş Yapımı Hakkında Bilgi

Ortodonti Nedir?