Diş Temizleme İçin Dört İpucu

 

Diş Temizleme İçin Dört İpucu

Diş temizliği yaptırmak sağlıklı bir ağza sahip olmanın gerekli bir parçasıdır. Çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilecek herhangi bir diş plağını çıkarmak için dişlerinizi temizlemeniz gerekir. Diş temizliği altı ayda bir yapılması gereken rutin bir işlemdir.

Dişlerinizi temizlemek önemlidir, ancak ağrılı bir süreç olmak zorunda değildir. Hazırlık, mümkün olduğunca ağrısız hale getirmek için anahtardır. Prosedürü bir esinti yapmak için dört ipucu.

 

Diş Hekimleri Birliği, dişlerinizi her seferinde en az iki dakika olmak üzere günde en az iki kez fırçalamanızı önerir. Bu, plak diş törpüsü  ve yiyecek artıklarının dişlerinizde birikmesini önlemek için önemlidir. Fırçalama ayrıca diş etlerinizde oluşabilecek plakların çıkarılmasına da yardımcı olur.

 

Diş ipi de önemlidir. Dişlerinizi diş ipi kullanmak, dişlerinizin arasına sıkışan yiyecek parçacıklarının giderilmesine yardımcı olur. Dişlerinizi temiz tutmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmalısınız.

 

ADA ayrıca yaklaşık otuz ila altmış saniye boyunca ağzınızda çalkalanabilecek bir gargara önerir. Bu gargara ayrıca kalan bakterileri temizlemeye yardımcı olabilir.

 

ADA ayrıca florür içeren bir gargara kullanmanızı önerir. Florür diş çürümesini önlemede etkilidir, ancak vücudunuz tarafından emilmesi gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Grefti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Lamina Diş Yapımı Hakkında Bilgi

Ortodonti Nedir?