Lamina Diş Yapımı Hakkında Bilgi


Lamina Diş Yapımı Nedir

Dişlerini kaybeden birçok insan, dişlerini yaptırma seçeneklerinden yararlanabilirler. Sağlıksız dişler; birçok insanın yaşamını sürdürürken zorluklar yaşamasına neden olabilir. Diş yapım aşamasında mevcut dişe kanal tedavisi uygulanır. Eğer ki diş kurtulabilir bir aşamada ise diş plağı yeniden yapılandırılır. Sararan dişler beyazlatılır ve tedavi sonlanmış olur. 

Dişlerin çevre açısından bir algısı vardır. Yemek yerken, gülerken dişlerimiz her zaman için önemlidir. Diş sağlığına gerekli özen verilmez ise, ana dişte zararlı mikroorganizmalar yaşamaya baslar. Dişlerini kaybeden insanlar, mutlaka tedavilerini yaptırmaları gerekiyor. Hem diş hem de ağız sağlığı önemlidir. Bu iki faktörün özenli bir şekilde korunması gerekiyor.

Diş Yapımı Nasıl Gerçekleşir

Hekim tarafından ağız içerisindeki diş yuvası incelenir. Kaybedilen ve kaybetmeye yönelik olan dişler belirlenir. Daha sonra çürüyen dişler de yerinden alınır .Diş alanının boyutuna göre diş tasarlanır. Anestezi işlemi uygulanarak diş yerine takılır. Dişin diş etine uyumlanması zaman alan bir süreçtir. Damak kısmı mevcut diş ile uyumlu olmayabiliyor. 

Herhangi bir yan etki meydana gelir ise, doktora görünmekte fayda vardır. Yeni yapılan diş, eğer ki ağız içerisinde uyumlu olur ise kişi daha huzurlu zaman geçirecektir. Diş yapımı tek seansta sonuçlanmaz. Doktor, dişlerin yapım sürecini günlere bölebilir. Bunun için düzen ve dikkat dişler için önemlidir.

Diş Yapımı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş yapımı sonrası düzenli olarak kontrollere gelinmesi gerekiyor. Çünkü vücudumuz, yabancı bir cismi bedenine aldığı zaman kolay bir şekilde uyumlanamıyor. Uyumlanma açısından bir zaman aralığı vardır. Diş etlerinin sağlıklı olması ; diş yuvasının sağlıklı olmasına yardımcı olur. Diş yuvası ise temelde birçok minerali içerisinde barındırması gerekiyor. 

Diş minesinin güçlenmesi için; sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, yoğurt, peynir, yumurta gibi protein destekli gıdaların tüketilmesi gerekiyor. Bu şekilde diş eti yuvası sağlamlaşır ve yeni yapılan dişi sıkı bir şekilde yuvada tutar. Dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması gerekiyor. Yumuşak uçlu bir fırça diş etine zarar veremez. Diş eti kanamaları önlenir ve tedavi başarı ile sonuçlanmış olur. Ayrıca diş fırçalamanın yanı sıra, takipli doktor tarafından diş temizleme işine devam edilmelidir.


Diş Yapımı Fiyat Aralıkları

Diş yapım sürecinde, hastanın ihtiyacı doğrultusunda doktor tarafından bir fiyat aralığı belirlenir. Tedavinin uzun sürmesi gerekiyor ise; mutlaka bu durum doktor tarafından seanslandırılır. Her seans doktora uygun bir zaman çerçevesinde saatlere bölünür. Her bir dişe kanal tedavisi uygulanır. 

Dişlerin kanal tedavisi açısından uygun olduğu belirlenir ve tedavi en kısa zaman diliminde başlar. Diş etlerinin içerisinde herhangi bir lezyon tabakası var ise alınır. Diş minesi sağlamlaştırılır ve diş plağı yapılandırılır. Sonrasında ise sağlıklı dişler ile kişi normal yaşamına devam eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaprak Diş Kaplama

Kemik Grefti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Diş Hijyeni